Dongyang Sports Center / Shanghai Architectural Design and Research Institute


[ad_1]

Dongyang Sports Center / Shanghai Architectural Design and Research Institute

© Chanson Lin© Li Zhang© Li Zhang© Chanson Lin+ 19

© Chanson Lin
© Chanson Lin

Text description provided by the architects. The project is located in Dongyang City, Zhejiang Province, east of Yingbin Avenue, north of Xingping East Road, and south of Jiangbin South Street. The total area of ​​the site is 300,000 m2 and the gross floor area is 131,104m2, of which the floor area of ​​the phase I gymnasium is 37,752m22, and the stadium and the natatorium are for the second phase of the construction content.

© Chanson Lin
© Chanson Lin

The design of this project tries to be based on the characteristics of the landscape between the hills and the waters to represent an elegant parchment. The gym is introverted and implicit. It is generally planned to integrate the sports center with the original riparian landscaping system, to use the original water in the base to expand the construction of the artificial lake and to place the building near the water. to allow people to view each building across the water and hills and rivers in the distance. Meanwhile, the building cluster located in the middle of the hills and waters shows an elegance like traditional Chinese painting scrolls.

© Li Zhang
© Li Zhang
© Li Zhang
© Li Zhang

The main body of the building is low-key and has a pure color like a paper fan, introverted and implied. The logic of body formation is a continuous rotating combination of the facade and gently unfolds between the hills. Sports buildings have stringent code requirements and athletes must have the same competitive conditions applicable in any field.

© Li Zhang
© Li Zhang
© Chanson Lin
© Chanson Lin

Meanwhile, it is enshrined in the Olympic Charter that “everyone should have the opportunity to practice sport without any form of discrimination and also reflect” mutual understanding, friendship, unity and fair play ” ‘Olympic spirit’. The architect expects to deeply express the peace and friendship contained in sports and believes that spreading “goodwill” in the form of “fan” is a kind of Chinese philosophical thought.

Handball and boxing site
Handball and boxing site

During functional planning, the competition hall and the training hall are arranged in parallel. The fixed spectator stand in the competition hall adopts a three-sided U-shaped layout while the mobile stand adopts a four-sided layout to enclose the competition field. A movable partition is put in place between the competition hall and the training hall.

© Chanson Lin
© Chanson Lin

During the competition, the competition hall and the training hall respectively assume the competition function and the warm-up function. When converted to a performance model, the training hall can serve as a functional stage for artistic performance and space for the background region.

© Li Zhang
© Li Zhang



[ad_2]

About Opal Jones

Check Also

Greenwood OUT of Man Utd squad ‘until further notice’, Ronaldo joins United WhatsApp, Pogba last

Hello Man Utd fans Man Utd defender Phil Jones is lined up by Bordeaux to …

Leave a Reply

Your email address will not be published.