Sports Complex of Wisdom / Studio Plan R


Sports Complex of Wisdom / Studio Plan R

Courtesy of Plan R StudioCourtesy of Plan R StudioCourtesy of Plan R StudioCourtesy of Plan R Studio+ 53


  • Zoned Area of ​​this architectural project Zoned:
    4500 m²

  • Year Year of completion of this architecture project

    Year:


    2016


  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: AutoDesk, Grohe, Alucobond, Antranik Baljian, Raw Design, Dalal Steel
Courtesy of Plan R Studio
Courtesy of Plan R Studio

The project is located on a pine plot within the Sagesse Ain Saadeh high school campus. The client initially intended to build a standard hangar to house a basketball and football field. During the design phase, and several proposals submitted, he was convinced to give a design touch to the new building. The program has been expanded, adding sports classes, a cafeteria, gymnasium and services. The proposed “hangar” structural solution was the primary design concept. Thanks to the wire mesh structure, high spam could be achieved. Its dynamic form underlined the sporting function of the project.

Courtesy of Plan R Studio
Courtesy of Plan R Studio
First floor plan
First floor plan
Courtesy of Plan R Studio
Courtesy of Plan R Studio

The silhouette of the main structure has been designed to allow the solar panels to be fixed on the south side with the necessary angle. On the main road, the structure, slightly leaning, was designed to receive publicity and make the school profitable. On the north elevation, where the light entering from the outside is homogeneous all day long without direct sunlight, polycarbonate sheets have been installed allowing the light to penetrate into the courts, without having a high warming effect. The casing, originally designed to be an anthracite textile with good ventilation performance, was replaced with sandwich panels in the same color for budget purposes. To enter the project, the visitor enters the red ramp winding under the pines.

Courtesy of Plan R Studio
Courtesy of Plan R Studio

The lobby is located on the middle level, and is covered with a white perforated aluminum composite panel with athlete shapes on it. The interior space is designed to be as practical, industrial, robust and economical as possible with raw concrete, playful colored volumes, a designer staircase etc. All the functions within the complex communicate with each other thanks to the voids created between the rooms. soils making the whole project more alive.

Courtesy of Plan R Studio
Courtesy of Plan R Studio


About Opal Jones

Check Also

Cristiano Ronaldo’s Girlfriend Georgina Rodriguez Has Never Been Interested In Football

Georgina Rodriguez says she never discusses football with her partner Manchester United striker Cristiano Ronaldo. …

Leave a Reply

Your email address will not be published.