Stadium and Changing rooms of the City of Thouars / Thibaudeau Architecte + Tocrault & Dupuy Architects


[ad_1]

Stadium and Changing rooms of the City of Thouars / Thibaudeau Architecte + Tocrault & Dupuy Architects

© Thibaudeau Architect© Thibaudeau Architect© Thibaudeau Architect© Thibaudeau Architect+ 31

© Thibaudeau Architect
© Thibaudeau Architect

Text description provided by the architects. O: To boost sports activities in the Municipality of Thouars. A major restructuring of the Thouars sports complex has taken place. Our project finalizes the renovation of the equipment. WHAT: The stadium meets a federal athletics and rugby program and requirements. We are in charge of the construction of the changing rooms of these two Associations and of the covered stands. HOW: In an eclectic context where the facilities that surround us are all different, we wanted to ink a strong building. Create real impact. But unlike the land, the building, through its horizontal lines, forms a link in the middle of the whole.

© Thibaudeau Architect
© Thibaudeau Architect
© Thibaudeau Architect
© Thibaudeau Architect

From a programmatic blank sheet and an undervalued project cost on the part of the Client, we had to manage frugality and sustainability. Indeed, the client had previously dealt with a very expensive renovation of the athletics track and therefore the allocated budget was well below the standards of the genre with the same programming, safety and maintenance requirements. The interior layout seen from the outside expresses the coating of this architectural black concrete shell.

© Thibaudeau Architect
© Thibaudeau Architect
Facades
Facades
© Thibaudeau Architect
© Thibaudeau Architect

The atmosphere in the locker rooms is raw and seems solid against the crampons and the excesses of rugby players. All networks are visible in order to meet the criteria: low cost and optimal maintenance. The most economically optimal 20 * 20 earthenware is positioned sparingly. The black joints allow a creation of contrasts like the networks painted in black. The black joints, the visible black networks allow the creation of dynamic reliefs in the middle of this blank canvas of gray concrete.

© Thibaudeau Architect
© Thibaudeau Architect
© Thibaudeau Architect
© Thibaudeau Architect

Likewise, on the ground, we favored a screed with a simple surface hardener instead of a side concrete which wears out and costs much more. We are insulated pre-walls tinted black on the outside and rough on the inside. We made minimalist details. The architectural form responds to a simple structure with a dry concrete and wood type implementation, ensuring an effective response to seismic criteria and control of costs, deadlines, finishes and maintenance, via the local channels of the Two Sèvres in France.

© Thibaudeau Architect
© Thibaudeau Architect



[ad_2]

About Opal Jones

Check Also

Greenwood OUT of Man Utd squad ‘until further notice’, Ronaldo joins United WhatsApp, Pogba last

Hello Man Utd fans Man Utd defender Phil Jones is lined up by Bordeaux to …

Leave a Reply

Your email address will not be published.