Xu Shu Guan Cultural and Sports Center / ARTS Group

Xu Shu Guan Cultural and Sports Center / ARTS Group

© Wei Qin© Wei Qin© Wei Qin© Wei Qin+ 23


  • Zoned Area of ​​this architectural project Zoned:
    32963 m²

  • Year Year of completion of this architecture project

    Year:


    2018


  • Photographs Photographs: Wei Qin

  • Principal architects:

    Jiahua ping


  • Architectural design:

    Jiahua Ping, Shengpeng Gu, Danchen Gu, Qian Liu, Bu Lv

© Wei Qin
© Wei Qin

Text description provided by the architects. Xu Shu Guan Sports and Culture Center is located in Suzhou High-Tech Zone. The project area is 12,100 square meters, the planning land ratio is 1.2, and the total construction area is 2,1851.8 square meters. The capacity building area is 14,571.8 square meters and the non-capacity area is 7,280 square meters. The project includes a reading room, a cinema, a basketball hall, a badminton hall and a basement. There are many green spaces around the site, with high vegetation cover and a good ecological environment.

© Wei Qin
© Wei Qin
© Wei Qin
© Wei Qin

Sericulture souvenirs. Xu Shu Guan has been an important city in Jiangnan since ancient times. It is located northwest of Suzhou City and at the northeast foot of Nanyang Mountain. Some publications from the Republic of China have already recorded the phenomenon that every family planted mulberry trees and raised silkworms in Xu Shu Guan at that time. In 1909, Jiangsu Provincial Women’s Sericulture School was founded in Xu Shu Guan. Later, it was restructured into Jiangsu Silk Industry School. At that time, mulberry cultivation, silkworm breeding and silk weaving were brilliant all over the country.

© Wei Qin
© Wei Qin

However, during its long history, the Silk Industry School, which played an important role in modern sericulture silk production, was eventually merged with the University of Soochow. So far, silk production has declined in Xu Shu Guan. In this context, we decided to design a cultural and sports center for Xu Shu Guan that reflects his glorious silk era. Through the translation and reconstruction of architectural space, materials and technology, the architecture integrating with the cityscape and human emotion is the lost story of Xu Shu Guan.

© Wei Qin
© Wei Qin
© Wei Qin
© Wei Qin

The dialogue between memory and modernity. The architects design a supple and silky outer layer for the cultural and sports center, which connects two separate buildings and creates an open public space in the middle. The thin perforated metal plate is the main material of this outer skin layer, depicting the modern era of Xu Shu Guan Economic Development Zone. The flexible shape, fine and light texture is not difficult to remind people of the famous Xu Shu Guan silk. Modernity and locality seek here a balance and become legible and identifiable things in the mutual concern of the urban context.

© Wei Qin
© Wei Qin
© Wei Qin
© Wei Qin

The rush of community and emotion. In the town planning of ancient Greece, open public spaces were always built first. They need to be leveled and paved, then filled with public buildings, temples, culinary facilities, and shops. Likewise, the public space on the second floor of the cultural and sports center, which is aggregated by the soft outer skin, not only gives the community aesthetic appeal, but also provides people with an unhindered place for daily interactions and events. community activities. Far from being occupied by a technological base or a beautiful vehicle of commercial activity, it is an “Old Market of Athens” which really cares about the emotions of its citizens, invites them to participate, to interact in open spaces. and cultivating the culture of the community.

© Wei Qin
© Wei Qin
© Wei Qin
© Wei Qin

Structure is art. The aesthetic hidden in the experience of interior places also reflects cultural cognition and the interest of designers. Considering the integration of the structural constraining elements of the roof and the architectural forms, the contradiction between the aesthetic interest and the construction concept is hidden in the complete effect of the building. Under the tubular beam, a light opening is formed to coordinate the design of the reinforcement of the overall structure and the optimization of the energy-saving performance of the lighting and guide the users to enjoy the sky scenery through a unique perspective.

© Wei Qin
© Wei Qin
© Wei Qin
© Wei Qin


Source link

About Opal Jones

Opal Jones

Check Also

SMH and The Age readers respond

Billy Boy: “The comments below show how desperately someone needs to create a sarcasm font. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *